Social

#discriminare #discriminare varsta #criterii varsta

Cat de periculoasa este discriminarea pe criterii de varsta

Americanii de la Facultatea de Medicina a Universitatii de Stat din Florida au descoperit ca superioritatea manifestata de varstnici se traduce in sanatate precara a mai tinerilor lor companioni. Studiul efectuat timp de patru ani a demonstrat ca persoanele discriminate pe motive legate de varsta inregistreaza o rata crescuta a dezechilibrelor de sanatate fizica si emotionala.

Efectele apar destul de tarziu, sustin cercetatorii americani, dar se dovedesc mai puternice decat cele ale discriminarii pe criterii de rasa sau orientare sexuala. 600 de adulti au fost observati cu atentie in timpul studiului, iar rezulatele sunt ingrijoratoare.

"Am descoperit cu surprindere ca discriminarea pe criterii de varsta are un efect mai puternic decat cea caracterizata de elemente mai evidente", a declarat Angelina Sutin, unul dintre cercetatori. Un efect la fel de important il are si discriminarea pe criteriul reprezentat de greutatea unei persoane, mai spun cercetatorii americani.

Surs foto: dimespring.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea