Social

Directorul Arestului Cracovia, sanctionat dupa cazul Crulic

Directorul Arestului , colonelul- magistrat Stanislaw Potoczny, directoarea infirmeriei, Katarzyna Letniak, dar si sefa ambulatorului, Krystyna Mamczur, vor face obiectul unor proceduri disciplinare. Anuntul a fost facut de Directia Penitenciarelor din subordinea Ministerului Justitiei din Polonia si survine unor verificari pe linie interna, demarate in cazul decesului lui Daniel Claudiu Crulic.

Ancheta a reliefat ca „au fost initiate mult prea tarziu actiunile medicale si legale, nefiind prevazute efectele tragice ale acestor intarzieri ". Potrivit Directiei Penitenciarelor din Polonia, alte masuri ar urma sa fie dispuse dupa ce Procuratura din Cracovia va finaliza ancheta demarata in cazul mortii tragice a romanului.

Autoritatile poloneze au mai solicitat Camerei Medicilor din Voievodatul Malopolska sa analizeze activitatea tuturor cadrelor sanitare care s-au ocupat de romanul Crulic.

Reamintim ca Daniel Claudiu Crulic si-a pierdut viata pe 18 ianuarie, intr-un spital din Cracovia al Ministerului de Interne, la mai putin de 24 de ore de la internare . Asta dupa patru luni de greva a foamei, timp in care responsabilii Arestului Cracovia nu s-au sinchisit sa-i acorde atentia necesara.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea