Social

Directori pentru sapte ore pe zi

Ministrul Nicolaescu mareste salariile directorilor de spital, dar ii conditioneaza sa faca sapte ore pe managerii si in restul timpului le da voie sa fie medici.

Directorii de spital vor putea cistiga si 50 de milioane de lei pe luna. Acest lucru dupa ce, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu , a semnat un ordin prin care a stabilit limitele minime si maxime ale salariilor de baza pentru functiile de conducere din unitatile sanitare. Sumele sint cuprinse intre 600 si 3.500 de lei noi. Directorii de spital vor avea salarii mai mari, insa cu precizarea ca vor fi obligati sa dedice zilnic cite sapte ore activitatii de conducere. Dupa cele sapte ore, ei pot sa faca garzi sau sa lucreze pe sectie, sa opereze sau sa predea. Astfel, pot avea un salariu de pina la 50 de milioane de lei pe luna, spune Virgil Paunescu . Insa ordinul va fi valabil doar pina la adoptarea Legii de reforma in sistemul sanitar , cind un nou set de incompatibilitati pentru directorii de spital va intra in vigoare. Salariile de baza pentru functiile de conducere se stabilesc de catre consiliul de administratie al spitalului, in limitele minime si maxime aprobate de Ministerul Sanatatii, pe tipuri de spitale.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea