Social

#masuri #desfiintare #sanatate publica # CAS judetene #programe nationale

Directiile de sanatate publica si CAS judetene vor fi inchise

Dupa ce prim-ministrul Ponta a cerut ministrilor propuneri pentru reducerea cu 15% a cheltuielilor, apar si primele masuri. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat astazi ca directiile de sanatate publica judetene si casele de asigurari de sanatate publica judetene vor fi desfiintate zilele urmatoare.

Nicolaescu a precizat ca aceasta masura va aduce economii la buget si astfel banii economisiti vor ajunge la pacienti prin organizarea unor programe nationale de sanatate.

De asemenea, ministrul Sanatatii a mai spus ca in locul acestor institutii vor aparea mai multe directii regionale, insa nu se stie care va fi numarul exact al acestora si ce se va intampla cu angajatii DSP-urilor si CAS-urilor.

Toate aceste decizii au fost transmise la Forumul National al Asociatiilor de Pacienti, organizat de Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania si Colegiul Medicilor din Romania.

Sursa foto: www.dcnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea