Social

#diplome #diplome universitare #recunoastere diplome

Diplomele universitare din Romania vor fi recunoscute in Franta

Diplomele universitatilor acreditate din Romania vor fi recunoscute in Franta si invers. Diplomele vor fi acreditate dupa Parlamentul va ratifica tratatul semnat, joi, la Bucuresti de Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, si Philippe Gustin, ambasadorul Frantei in Romania.

"Exista o Conventie internationala de la Lisabona care, in principiu, pune in lege posibilitatea recunoasterii diplomelor, dar recunoasterea efectiva revine celor doua state. Statele decid prin semnarea unui tratat, de genul celui semnat de noi astazi, care va fi ratificat de Parlament si prin care, apoi, devine lege obligatorie pentru cele doua state recunoasterea diplomei universitare", a declarat, joi, ministrul Educatiei.

Tratatul prevede ca recunoasterea diplomelor devine valabila fara sa fie nevoie de acordul dintre universitati.

Ecaterina Andronescu este de parere ca tratatul va fi ratificat de Parlament pana la sfarsitul anului. Ea a precizat ca Romania a mai avut un acord similar cu Republica Moldova, care s-a derulat insa cu probleme. "Cred ca mai avem un tratat similar cu Italia", a adaugat ministrul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea