Social

#ecaterina andronescu #universitatea spiru haret #diploma

Diplomele "Spiru Haret", inca valabile

Ministrul educatiei, Ecaterina Andronescu , a anuntat ca cele 91.700 de diplome eliberate de " Spiru Haret " intre 2003 si 2008 raman valabile pana la clarificarea situatiei.

"Nu avem inca datele necesare pentru a separa diplomele legale de cele care nu respecta legea. Drept urmare, toate documentele sunt valabile pana cand vom avea datele necesare pentru a le diferentia", a declarat Ecaterina Andronescu, intarind spusele anterioare ale lui Geoana.

Scandalul diplomelor de la Universitatea "Spiru Haret" a pornit de la cresterea uriasa a numarului de studenti. Daca USH avea inscrisi 29.000 in 2001, in 2009 numarul a ajuns la 311.000.

O alta problema legala care ar putea avea consecinte grave este validarea a 92 de conferentiari si profesori de catre Aurelian Bondrea , rectorul universitatii, fara acordul sau implicarea Consiliului National de Acreditare a Titlurilor.

Printre profesorii avansati ilegal se afla Adrian Paunescu , Gheorghe Mocuta, fost procuror general al Romaniei , Gheorghe Onisoru, fost sef CNSAS, Razvan Teodorescu, fost ministru al Culturii, Costica Voicu, fost rector al Academiei de Politie si Gheorghe Uglean, fost presedinte al Inaltei Curti de Casatie.]

Seful statului, Traian Basescu, interpreteaza scandalul USH drept o actiune de discreditare a invatamantului privat. "Este vorba despre o lupta dusa de cei care vor sa diminueze invatamantul privat, pentru ca painea si cutitul se afla in mana celor de la stat, iar pe de alta parte, o lupta pentru blocarea modernizarii sistemului de invatamant dusa in tandem de sindicate si Ministerul Educatiei. Invatamantul de stat are aceleasi hibe ca cel privat. Ceea ce vedem este rezultatul luptei unor interese ale invatamantului de stat in detrimentul invatamantului privat", a spus Traian Basescu, citat de Gandul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea