Social

Dinu Patriciu retinut

Astazi dimineata procurorii Parchetului General au emis un mandat de retinere pe numele lui Dinu Patriciu , dupa aproape 20 de ore de audieri.
Presedintele Consiliului de Administratie al Rompetrol, Dinu Patriciu, a fost audiat ieri, toata ziua, de procurorii Parchetului General in dosarul Petromidia.

Audierile au inceput la ora 10 dimineata. Inainte sa intre in cladirea parchetului, Patriciu a declarat jurnalistilor prezenti ca le va cere anchetatorilor sa ii audieze in acest dosar si pe Ioan Talpes si pe Ion Iliescu, acuzindu-i pe cei doi de a fi semnat un memorandum care a stat la baza anchetei declansate in legatura cu dosarul Petromidia. De cind a fost pus sub acuzare, in data de 29 martie, Patriciu a fost chemat la Parchet de patru ori. Ultima audiere a omului de afaceri a avut loc la inceputul lunii mai, cind le-a oferit procurorilor care instrumenteaza dosarul Petromidia, drept cadou de Pasti, o carte despre privatizarea de succes a acestei rafinarii.

Inceputul vizitelor

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, politisti de la Directia de Investigare a Fraudelor si Directia Cercetari Penale din cadrul Politiei Romane si specialisti de la Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor au facut verificari privind derularea activitatii post-privatizare a SC Petromidia SA. Procurorii sustin ca, in urma investigatiilor, s-au descoperit date conform carora Dinu Patriciu nu si-a indeplinit obligatiile contractuale privind efectuarea unor investitii tehnologice in valoare de 15 milioane de dolari, care trebuiau realizate din surse proprii ale cumparatorului sau din surse atrase pe numele sau.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea