Social

Dinel Staicu, in conducerea Ford

Un american, un spaniol, un irlandez si doi romani alcatuiesc noul Consiliu de Administratie al uzinei de automobile de la Craiova. Ford incepe incet-incet sa isi intre in drepturi la Craiova. In cele doua sedinte ale Adunarii Generale a Actionarilor de la Automobile Craiova SA (ACSA), care au avut loc marti dupa-amiaza, s-au stabilit componenta noului Consiliu de Administratie, numele noii societati si s-a confirmat noua structura a actionariatului.

„S-au discutat aspecte tehnice. In principal, s-a aprobat planul de restructurare a celor trei companii ACSA, Daewoo Automobile Romania si Mecatim Timisoara. Programul de restructurare contine mai multi pasi, care vor dura citeva luni“, a anuntat Nadia Crisan, consultant pentru Ford.

Conform deciziei AGA , noua companie constructoare de automobile de la Craiova se va numi Ford Romania SA, desi la un moment dat se vorbea despre Ford Craiova SA.
Totodata, s-au stabilit prin vot secret numele celor cinci membri ai noului CA. Acestia vor avea si calitatea de directori.

Ei sint: Lyle Watters, negociatorul-sef al Ford cu partea romana, Dionisio Campos, directorul Ford pentru Romania, Leonard Meany, directorul financiar al companiei, Ion Ion, managerul Daewoo, si Dinel Staicu, reprezentantul actionarului SIF Oltenia, care detine 2% din Automobile Craiova SA.

Cei cinci vor ocupa functiile in CA pentru patru ani. Urmeaza ca in scurt timp sa fie stabilit si presedintele CA, dintre cei cinci Lyle Watters avind cele mai mari sanse. Interesant este ca desi Ford are trei reprezentanti in CA, doar unul este american, Lyle Watters. Directorul Ford Romania, Dionisio Campos, este spaniol, iar directorul financiar, Leonard Meany, are pasaport irlandez.

Cele doua AGA desfasurate marti au deschis drumul schimbarilor care vor avea loc la fabrica de automobile . Ieri a avut loc si AGA la Daewoo, iar azi la Mecatim Timisoara. Procesul de restructurare va dura sase luni, intr-o prima faza societatea Daewoo urmind sa „inghita“ societatile ACSA si Mecatim Timisoara, dupa care va incepe divizarea societatii rezultate.

Astfel, se va ajunge la Ford Romania SA si la o societate noua, ultima intrind in administrarea AVAS. Aceasta va avea printre active, in principal, terenurile pe care nu le-a vrut Ford. In acest interval va avea loc si delistarea de la bursa a actiunilor ACSA. „Delistarea actiunilor de la Bursa de Valori Bucuresti nu este obligatoriu sa se faca inainte de fuziunea prin absorbtie a celor trei societati.

Ford Romania va putea sa-si puna in aplicare planurile de afaceri de la Craiova abia dupa toate aceste procese legale“, a precizat Alin Lutaru, directorul general al Automobile Craiova.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea