Social

Dinel Staicu audiat la PNA

Fostul patron al clubului Universitatea Craiova, Dinel Staicu, urmarit penal in legatura cu fraudarea Bancii Internationale a Religiilor (BIR), a fost audiat, ieri, timp de trei ore, de procurorii Parchetului National Anticoruptie (PNA). In timpul intalnirii, anchetatorii i-au prezentat omului de afaceri concluziile raportului de expertiza financiar - contabila efectuata in dosarul privind falimentarea BIR.
In toamna anului trecut, Biroul de presa al PNA informa ca procurorii au in lucru un dosar penal referitor la Dinel Staicu si la mai multi functionari bancari din cadrul unor sucursale judetene ale BIR (aflata in lichidare ). Acestia sunt acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, utilizarea creditelor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, precum si neurmarirea destinatiei acestora, conform normelor bancare.

Astfel, conform PNA, in perioada 1999-2000, BIR a cesionat unui numar de 11 firme - aflate sub controlul lui Dinel Staicu - creante de 106,7 miliarde de lei decurgand din contracte de imprumut. In cele mai multe cazuri, in contractele intervenite intre Staicu si reprezentantii bancari nu se facea vreo referire la pretul cesiunii, la modalitatea si la termenul de plata. Anchetatorii au elemente care arata ca, in perioada metionata, Dinel Staicu a cerut si obtinut noua credite, din care nu a rambursat decat sume infime, provocand BIR un prejudiciu evaluat - la sfarsitul lunii mai 2004 - la aproape 273 de miliarde de lei.

Omul de afaceri, audiat de mai multe ori in acest caz, sustine ca este nevinovat si ca, de fapt, ar fi pierdut aproximativ un milion de dolari in urma afacerilor derulate de firmele sale cu Banca Internationala a Religiilor, aflata la acest moment in faliment.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea