Social

Dinamo-Steaua 2-1, CFR ramane lider

Pe o vreme caineasca, Steaua si-a jucat sansa in Stefan cel Mare. Ros-albastrii aveau ca scop castigarea macar a unui punct in inclestarea cu eterna rivala, pentru a fi aproape siguri de obtinerea titlului. De partea cealalta, „ cainii rosii ” aveau o singura sansa pentru a-si bucura fanii: victoria

 Terenul ud si ploaia continua nu au reusit sa afecteze calitatea spectacolului. Steaua a inceput dezlantuit, dar gazdele au echilibrat jocul repede si au devenit mai active in atac. Daca echipa din Ghencea a punctat la capitolul mari sanse, ocaziile au fost de partea dinamovistilor. Ropotan a sutat bine, in minutul 22, dar Zapata a reusit sa acorde corner. Cristea a incercat si el, dar nu a nimerit cadrul portii, sase minute mai tarziu. In replica, Dica are mingea pusa pe cap de Banel, dar Blay reuseste sa il impiedice sa trimita in plasa. Tot decarul stelist avusese o ocazie uriasa, in minutul 21, scapand singur la marginea careului. Dar nu a intervenit, iar Izvoranu l-a blocat chiar in momentul sutului. Dupa toate ratarile, a venit si deschiderea scorului. Danciulescu este scos din ofsaid de un fundas advers, scapa singur cu Zapata. Portarul columbian il faulteaza. Penalty executat perfect de Bratu, la vinclu. 1-0 pentru Dinamo, scor care ramane neschimbat pana la pauza.

Faza cheie a partidei poate fi numita cea din minutul 51. Bratu cade in careu. Tudor vrea sa duca mana la cartonas, pentru simulare. Dar nu are curaj. Atacantul dinamovist avea un galben luat in finalul primei reprize. Eroare de arbitraj grava, care avea sa influenteze soarta partidei. Atacantul din Groapa avea un galben luat usor, in finalul primei parti. Si el este cel care are un rol decisiv la golul al doilea, care a cazut in minutul 58. Bratu a fost deschis la limita ofsaidului, a intrat decis si i-a pus mingea lui Danciulescu, in fata portii. 2-0. In sfarsit, l-am vazut si pe Bratu altruist. Si s-a simtit pe tabela.

Steaua se avanta in atac. Lobont respinge sutul lui Dayro Moreno , cel de la distanta, cel din sase metri... Da si emotii la un cap al lui Dica, cand scapa mingea spre poarta dar o retine langa linia portii. Si pana la urma Steaua reuseste un gol, prin Ghionea, care trimite cu capul mingea in plasa portii lui Lobont. Era minutul 70. Sperantele s-au reaprins. Si ocazii mai sunt. Dar scorul final ramane favorabil dinamovistilor: 2-1 cu Steaua. Si un final cu multe imbranceli si cu doua cartonase rosii , aratate lui Bratu si lui Dica.

Echipa patronata de Gigi Becali trebuie sa astepte rezultatul din ultima etapa, din derby-ul Clujului, ca sa stie daca este campioana. Deocamdata, CFR are 73 de puncte, iar Steaua este cu un punct in urma. Dar trebuie recunoscut, oricate defecte le-am gasi dupa meci, ca jucatorii din Ghencea au luptat cu daruire pe stadionul din Stefan cel Mare. Steaua a aratat ca este chiorul din tara orbilor si merita sa fie imparat. Numai ca, iata, s-au inmultit chiorii in Romania...


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea