Social

Din nou canicula. Luna mai aduce temperaturi de peste 32 de grade Celsius

Nici anul 2008 nu va fi ferit de fenomene meteorologice extreme. Canicula nu iarta Romania, luna mai aducand temperaturi de peste 32 de grade Celsius . In aprilie, situatia se va mentine in limite normale.

In zilele cele mai calde, maxima termica nu va depasi 25 de grade Celsius . Cel mai frig va fi in depresiunile din nordul si centrul tarii, unde, pe timpul noptii, temperaturile minime vor cobori pana la -4 grade. Meteorologii sunt sceptici in ceea ce priveste ninsoarea, insa dau ca sigure ploile serioase in vestul tarii. Debitul raurilor mici este in pericol de crestere.

Valorile maxime normale pentru luna mai vor fi depasite cu peste 7 grade Celsius, in conditiile in care temperatura normala pentru aceasta perioada se ridica la 25 de grade Celsius. Nici ploile nu vor fi dese, dar vor avea caracter de aversa si vor fi insotite de tunete , fulgere si vant puternic .

Si iunie se va abate de la normal. In sudul tarii, vor fi zile in care temperatura va depasi si 35 de grade, desi maxima nu trebuie sa depaseasca 30 grade Celsius.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea