Social

Din nou canicula in Romania, la vara

Intr-o perioada cu avertizari cod galben, ploi, inundatii si racoare , meteorologii ii anunta pe romani ca vor avea de infruntat o vara extrem de calduroasa, cu zile si nopti de-a dreptul fierbinti.

Prognozele Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) arata ca incepand cu luna iunie mercurul termometrelor va trece frecvent de 35 de grade, iar iulie, a saptea luna a anului, va fi un adevarat cuptor. In plus, daca luna mai este considerata una normala la capitolul temperaturi, este posibil ca, in unele zile, mercurul din termometre sa treaca de 30 de grade Celsius, coborand insa in timpul noptilor.

Luna iunie va aduce insa schimbari la nivelul vremii, aceasta anuntandu-se mai calda decat in mod obisnuit. Temperaturile vor fi pe alocuri de peste 35 de grade Celsius, ce vor fi insotite de lipsa precipitatiilor mai ales in sudul si estul tarii.

Conform prognozei pentru urmatoarele trei luni, elaborata de ANM, in luna iulie va incepe canicula. In cele mai fierbinti perioade, temperaturile vor depasi 35 de grade Celsius in vestul si sudul tarii, cu peste 20 de grade in timpul noptilor. In estul tarii precipitatiile nu isi vor face aparitia, astfel romanii din aceasta zona a tarii se vor confrunta, din nou, cu seceta .

Conform datelor inregistrate la nivel national, meteorologii spun ca vara anului trecut a fost cea mai calda din 1901 - cand au inceput masuratorile in Romania, iar in ceea ce priveste seceta, aceasta a fost comparabila cu cea din 1946, intrata deja in istorie.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea