Social

Din nou aur european: UCM - Alpla 26-18. Cupa Challenge ramane la Resita!

UCM Resita avea sansa, duminica seara, sa devina prima echipa romaneasca de handbal care isi adjudeca un trofeu european doi ani la rand. Iar baietii lui Aihan Omer nu au ratat sansa istorica de a castiga Cupa Challenge si in acest an.

Banatenii aveau de recuparat un handicap de un gol, adversarii din finala castigand in urma cu o saptamana cu 29-28 in Austria. Alpla Hard nu a avut insa nici o sansa pe terenul echipei resitene, incurajata frenetic de suporteri. Oaspetii au deschis scorul, dar, dupa numai 13 minute de joc, resitenii conduceau cu 4-1.

}n minutul 20 era 6/2, iar avantajul echipei romane a ramas de patru goluri la pauza, pentru ca el sa creasca an repriza a doua. UCM si-a adjudecat victoria cu 26-18, reusind sa scrie o pagina de istorie pentru handbalul romanesc.

Este a treia oara cand trofeul ajunge in Romania, gheata fiind sparta de Steaua, in 2006, de Steaua. In 2007 si acum, in 2008, UCM s-a abonat la Cupa Challenge.

Golurile formatiei noastre au fost marcate de Pasic si Kovacevic , ambii cu cate 6 reusite, Rohozneanu si Irimescu , cate 5, Butulija, 3 goluri si Ciubotariu, un gol.

Liga Campionilor, castigata de spanioli

Daca rezultatul de la Resita era previzibil, o imensa surpriza s-a inregistrat in finala Ligii Campionilor. Kiel pornea ca mare favorita in fata spaniolilor de la Ciudad Real, dupa ce castigase meciul tur pe terenul adversarilor, 29-27. Dar echipa germana a fost incapabila sa profite de avantaj, cedand, duminica, in fata propriilor suporteri, la sase goluri diferenta: 25-31. Spaniolii au ridicat trofeul deasupra capului, iar nemtii au parasit terenul fara sa aiba curajul sa se uite in ochii fanilor care i-au incurajat pana in ultima secunda .

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea