Social

#diabet #copil #medic #insulina #triplu

Din ce in ce mai multi copii romani sufera de diabet

Diabetul la copii , un fenomen in crestere alarmanta, scrie Gandul. Faptul ca numarul cazurilor de diabet la copii a crescut de aproape trei ori in ultimele doua decenii i-a facut pe specialisti sa ii ceara ministrului sanatatii introducerea unui program national de depistare precoce a acestei boli in randul scolarilor.

Cea mai ingrijoratoare situatie este intalnita in cazul diabetului de tip 2, boala de care pana in urma cu peste 10 ani nu sufereau decat adultii. Acum, in situatiile inregistrate in spitalele romanesti, au fost depistati cu un astfel de diabet si copii in varsta de 5 ani .

Conform rapoartelor oficiale, acum in Romania sunt aproape 3.000 de copii diabetici, dintre acestia 2.500 fiind dependenti de insulina . Aproape 42 la suta dintre diabetici au intre zero si cinci ani, iar 58 la suta au intre 6 si 18 ani. Medicii sunt de parere ca principele cauze ale acestui „dezastru metabolic” sunt alimentatia bogata in grasimi si sedentarismul.

Cifrele mai arata ca in 1988 erau trei cazuri noi de diabet anual la o suta de mii de copii, in timp ce in 2008 cifra a ajuns la un numar de noua cazuri noi la suta de mii de copii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea