Social

Din cauza ca Bucurestiul nu are nici un centru de colectare a deseurilor electrocasnice, frigiderele vechi zac pe marginea drumului

La mai putin de o luna pana la Raportul de tara, Bucurestiul este inca in afara obligatiilor asumate in fata Uniunii Europene in ce priveste colectarea deseurilor electrice si electronice. Aparatele uzate ale bucurestenilor polueaza maidanele din jurul Capitalei, desi municipalitatea si producatorii de electrocasnice trebuia sa le colecteze si sa le recicleze. Municipiul Bucuresti trebuia sa detina pana acum cel putin sase centre de colectare a deseurilor de la populatie si de la consumatorii industriali, in vederea eliminarii poluarii la care sunt supuse apa, aerul si solul. Cu toate acestea, Primaria Capitalei si cele de sector nu au reusit decat sa identifice locatiile in care urmeaza sa functioneze acestea, in vreme ce implementarea proiectului a fost amanata pana la “sfantu-asteapta” din motive cunoscute doar de edili. Viitoarele centre urmeaza sa fie instalate pe strazile Carpati, Afanata (sectorul 1), Soldat Savu Marin, Macazului ( sectorul 2 ), Calea Dudesti ( sectorul 3 ), Niculitel, Calea Serban Voda (sector 4), Alea Salaj, Soldat Pricopan, Dunavat (sectorul 5) si Drumul Sabareni (sctorul 6), insa pana atunci electronicele si electrocasnicele bucurestenilor vor zace pe maidan sau la gropile de gunoi. Halal protectie a mediului. Municipalitatea bucuresteana a facut eforturi considerabile pentru armonizarea legislatiei romanesti cu cea europeana, insa demersul legislativ al Primariei nu a fost transpus in practica. In tot acest timp, nimeni nu a fost tras la raspundere pentru nerespectarea prevederilor legale. (continuarea in Gardianul )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea