Social

#oua #uniunea europeana #gaini # oua mai sanatoase

Din 2012, mancam oua mai sanatoase

Incepand cu 1 ianuarie 2012 , nu se vor mai putea vinde oua de calitatea a treia, obtinute de la gaini stresate . Decizia este valabila pe tot teritoriul Uniunii Europene.

De la inceputul anului viitor, ouale marcate cu cifra trei, respectiv de la gaini crescute in custi neimbunatatite, nu vor mai putea fi comercializate.

"Comisia Europeana a interzis de la 1 ianuarie 2012 cresterea gainilor in baterii conventionale, iar Romania, alaturi de toate celelalte state membre, nu va mai putea comercializa de la aceasta data oale marcate cu cifra trei.

Autoritatea Veterinara va intari controalele, astfel incat piata romaneasca sa nu fie invadata de cantitati mari de stocuri de oua din tarile membre pe care nu le vom mai putea desface dupa 1 ianuarie 2012", a declarat presedintele Autoritatii Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor ( ANSVSA ), Radu Chetan-Roatis.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea