Social

#copil #chirurgie #operatie #cardiac #centru

Din 2010 copiii cu probleme cardiace vor putea fi operati si la Bucuresti

Anul 2010 pare sa fie un an nou pentru copiii cu probleme cardiace . De anul viitor un nou centru de chirurgie cardiaca pentru copii, al doilea din tara, va functiona in Capitala. Un prim astfel de centru se afla la Targu-Mures.

Dupa ce sfarsitul lunii noiembrie va aduce si finalul campaniei "Sansa la viata, sansa la noi amintiri", care isi doreste sa puna la punct o sectie de cardiochirurgie pediatrica, sfarsitul anului si inceputul lui 2010 vor aduce aceasta sectie in cadrul Spitalul “Marie-Curie” din Bucuresti.

In aceasta sectie vor putea fi operati, intr-un an, aproape 200 de copii cu malformatii cardiace. Valoarea proiectului se ridica la aproape 300.000 de euro.

Potrivit Evenimentul Zilei, pana acum s-au strans banii necesari amenajarii blocului operator, laboratorului de angiologie si sala de cateterism cardiac, urmand ca, pana la sfarsitul lui 2009, sa fie dotate cu aparatura si ustensile performante.

In acest centru vor putea fi operati macar o parte dintre cei aproximativ 1500 de copii
care se nasc cu malformatii cardiace si care acum sunt tratati la Targu-Mures, dar mai ales in strainatate. Pentru aceste deplasari si tratamente, parintii scot din buzunar intre 15.000 si 30.000 de euro.

De acum insa, clinica de la Bucuresti va putea fi o solutie. “Pentru familiile fara posibilitati este destul de greu sa rezolvam situatia in tara. Si la Targu-Mures exista liste de asteptare, iar in terapie intensiva cu greu ii putem tine pe copii, fiindca nu avem medicamente suficiente”, explica, pentru EVZ, doctorul Catalin Carstoveanu, seful Sectiei de Terapie Intensiva de la Spitalul “M.S. Curie” din Bucuresti.

El adauga ca “aproape si-a facut un job” din a duce copii blonavi la tratament in Germania, in clinicile in care lucreaza medici romani , oameni care se implica in rezolvarea unor cazuri de acest fel. Insa spera ca odata cu deschiderea centrului de chirurgie cardiaca pentru copii si aducerea unor medici chirugi specializati in strainatate, proiectul va putea fi extins si catre alte spitale, primul pe lista fiind Spitalul “ Grigore Alexandrescu ”.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea