Social

Dieta somona

Daca dieta South Beach a avut un succes rasunator, dr. Connie Guttersen s-a gandit sa-si incerce norocul cu o alta cura de slabire care poarta numele unei regiuni celebre. Este vorba de regiunea californiana Sonoma, renumita nu doar pentru potgoriile intinse, ci si pentru plajele cu vedere la Pacific populate cu unii dintre cei mai frumosi oameni. Cei care se asteapta la o cura de slabire ce se bazeaza pe vin sau macar pe struguri se insala amarnic. Asta pentru ca dieta Sonoma este un fel de perfectionare a curei de slabire mediteraneene. Cu alte cuvinte, uleiul de masline este pus la loc de cinste si e urmat de carnea foarte slaba (peste, pui), legume si fructe. Avantajele acestei cure nu se numara doar in kilograme pierdute, ci si in imbunatatirea calitatii vietii. Uleiul de masline poate sa scada nivelul colesterolului. Nu de alta, dar contine antioxidanti care descurajeaza bolile cronice. Lasand deoparte indicatiile si restrictiile alimentare, principiul de baza al dietei se bazeaza pe reducerea portiilor de mancare. In plus, cei care s-au decis sa urmeze regimul sunt sfatuiti sa se indeparteze de farfurie inainte de a se simti complet satui. Hidratarea este si ea mentionata ca "foarte importanta". Asa ca nu refuza o cana de apa, chiar si inainte de masa. Ar putea sa-ti taie pofta de mancare, ceea ce vine in ajutorul curei. PRINCIPII DE BAZA Alimentele trebuie mestecate incet. Asta te va ajuta la obtinerea senzatiei de satietate mult mai devreme. Este de asemenea important sa alegi grasimi "bune" - in special cele vegetale, cum ar fi uleiul de masline in locul grasimilor animale. Asa ca renunta la unt, creme, carnati, sunca, mezeluri sau branzeturi grase. Dieta Sonoma este foarte simpla. Se recomanda consumarea alimentelor in trei trepte pe masura ce se inainteaza. In primele 10 zile se slabeste foarte mult pentru ca sunt recomandate in special legume, fructe, proteine si cereale . In partea a doua, care dureaza din ziua a 11-a pana la atingerea greutatii dorite, lista de alimente include pestele si fructele de mare. Ultima treapta este de fapt intrarea in rutina a consumarii numai acestor alimente din primele 2 faze si asigura pastrarea unei greutati constante. Noutatea acestei dieta este faptul ca se indica o anumita marime a farfuriilor si a canilor din care sa se consume. Acest lucru, desi pare ciudat, este foarte util pentru ca nu mai apare vesnica problema: "Cat de mica e o ceasca?" sau "Ce inseamna o farfuriuta?". Astfel, pentru micul dejun este recomandata o farfurie mica, iar pentru restul meselor, una medie. REGIM DE BAZA Tinand cont de cele de mai sus, iata cam cum ar trebui sa arate meniul unei zile: la micul dejun este recomandat sa se consume 25% cereale si 75% proteine; sau lapte 50% si cereale 50%. Cereale dietetice, nu cele cu zahar sau grasimi. Pentru pranz se recomanda 40% proteine (provenite din carne slaba de peste, pui sau curcan) si 60% legume, iar la cina, 30% proteine, 20% cereale si 50 % legume. Nu este propus un anumit meniu, ci doar proportiile din fiecare categorie si o lista de alimente recomandate sau interzise. Astfel, se recomanda fructe (mere, portocale, prune, banane, pere), pui, peste, lapte degresat, iaurt, cereale de tot felul, ulei de masline, nuci si migdale. Sunt interzise untul, margarina, orezul alb, sucurile carbogazoase, maioneza, gemul, jeleul, cartofii prajiti, chipsurile, prajiturile, dulciurile de orice fel, mancarurlei cu mult ulei. Incercati sa eliminati orice ispita din frigider si sa va stabiliti un tel care trebuie atins. Dupa ce ati ajuns la greutatea ideala este de preferat sa mentineti pe cat posibil principalele trasaturi ale dietei si sa nu va infruptati cat mai repede din toate alimentele care v-au fost pana in acel moment interzise.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea