Social

#consfatuiri #lideri politici #cotroceni #legea pensiilor #traian băsescu

Dialog politic la Cotroceni pe tema Legii pensiilor

Reprezentatii partidelor politice au fost convocati astazi de presedintele Traian Basescu, la Cotroceni, informeaza realitatea.net. Agenda consultarilor cuprinde trei teme: bugetul de stat si al asigurarilor sociale de stat pe anul 2011, legile care urmeaza sa fie votate in Parlament ( Legea educatiei , Legea pensiilor , Legea privind accelerarea si solutionarea proceselor), precum si obiectivele asumate de statul roman in urma adoptarii Strategiei UE2020.

Reprezentatii PNL au anuntat ca vor lipsi de la runda de consfatuiri cu seful statului, motivand ca nu gasesc in acesta un partener de  dialog. In schimb, PSD-istii urmeaza sa se decida in aceasta dimineata daca vor da sau nu invitatiei presedintelui Romaniei.

Convocarea liderilor politici vine pe fondul scandalului iscat pe marginea modului in care a fost votata in Parlament Legea pensiilor. Liderii Opozitiei au acuzat puterea de fraudarea votului si au depus plangeri penale pe numele Robertei Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, si al chestorului Sever Voinescu .

Saptamana trecuta, presedintele Basescu a decis sa nu promulge Legea pensiilor si sa o retrimita in Parlament. Traian Basescu a pledat pentru modificarea paragrafului 53, care prevede ca varsta de pensionare atat la barbati, cat si la femei sa fie de 65 de ani. In opinia lui Basescu, varsta de pensionare la femei ar trebui sa scada la 63 de ani.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea