Social

Dialog despre Paul Celan si calatoriile limbajului poetic

Sub semnul Anului european al multilingvismului, ICR Berlin consacra, sub titlul CALATORIILE LIMBAJULUI POETIC, o seara literara si o expozitie de pictura poetului Paul Celan (n. la Cernauti in 1920, a murit la Paris in 1970), care a trait la Bucuresti, Viena si Paris, a scris in romaneste si in germana si a tradus poezie din mai multe limbi: romana, franceza, rusa, engleza, italiana, portugheza , ebraica .

Prof. Dr. DENIS THOUARD (filozof si filolog, director de cercetare la CNRS Franta, in prezent Fellow al Wissenschaftskolleg zu Berlin-WIKO), ARNAU PONS (poet catalan, traducator al lui Paul Celan in catalana, Premiul orasului Palma pentru volumul "Intromission"), NADINE LIPP (filolog, originara din Romania, in prezent lucreaza la WIKO) vor sustine un dialog despre limba Poeziei, despre rolul Poetilor ca traducatori si despre diversitatea limbilor in laboratorul poetic.

Dialogul va fi insotit de lecturi ale unor poezii de tinerete scrise de Paul Celan in limba romana, ale unor texte de poeti romani traduse in germana de Celan (citite de actrita Mihaela Sirbu) si ale unor poezii de Celan traduse in catalana (citite de Arnau Pons).

Seara se va incheia cu vernisajul expozitiei de pictura "Mit zeitroten Lippen", inspirata de universul poetic al lui PAUL CELAN a artistei berlineze Mechtild van Ahlers. Prezinta criticul de arta Sanna Boswirt.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea