Social

Diaconu a castigat titlul mondial

Adrian Diaconu a facut un meci mare in sambata seara. Boxerul roman a castigat titlul mondial intermediar la categoria semigrea, in cea mai importanta versiune profesionista: WBC, impotriva americanului Chris Henry .

Diaconu va intra in posesia centurii cu diamante daca detinatorul acesteia, Chad Dawson , refuza lupta cu el in interval de 120 zile de la 19 aprilie.

Diaconu a castigat meciul la puncte dupa 12 runde foarte disputate, decizia arbitrilor fiind unanima in favoarea romanului: 116-113, 115-113, 115-113.

Meciul a fost unul spectaculos si echilibrat. Diaconu a inceput bine meciul si a dominat usor primele runde, dar si Henry a dovedit ca este un mare campion si a replicat cu lovituri bine tintuite.

Pe cat de dur a fost in ring in meciul cu Chris Henry, pe atat de emotionat a fost la final. Adrian Diaconu nu si-a putut stapani lacrimile in fata celor 5000 de spectatori, printre care si presedintele Romaniei, Traian Basescu .

Prezent in tribune pentru a-l incuraja pe Adrian Diaconu la meciul cu Chris Henry, Traian Basescu a trait la maxim fiecare repriza a meciului. Dupa gongul final, presedintele Romaniei n-a mai asteptat decizia finala si s-a pronuntat inaintea arbitrilor.

Cu steagul Romaniei in jurul gatului dupa victoria uriasa in fata lui Chris Henry, Adrian Diaconu a fost impresionat pana la lacrimi de atmosfera senzationala creata de cei 5000 de spectatori prezenti la sala Polivalenta.

Adrian Diaconu a fost avariat serios in urma meciului cu Chris Henry. Cu toate ca americanul l-a lovit de mai multe ori pe roman la ceafa, cel care s-a plans de arbitraj a fost Chris Henry. Cu fata desfigurata dupa victoria istorica in fata lui Chris Henry, Adrian Diaconu a simtit pe propria piele de ce americabului i se spune "pumn de otel".

Chiar daca Diaconu a fost lovit de multe ori la ceafa, Henry a contestat maniera de arbitraj, iar un membru din stafful americanului a luat peste picior eschivele lui Adrian.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea