Social

Diaconescu: Parlamentarii PSD vor da avize de urmarire penala

Candidatul Partidului Social-Democrat la primaria Capitalei, Cristian Diaconescu, a declarat, miercuri, ca nu se pune problema ca parlamentarii PSD sa nu fie de acord cu inceperea urmaririi penale in cazul deputatilor Adrian Nastase si Miron Mitrea.

Cristian Diaconescu a subliniat ca motivul pentru care parlamentarii social-democrati ar da aceste avize impotriva celor doi colegi de partid ar fi ca PSD nu doreste sa blocheze justitia.

"Nu se pune problema ca parlamentarii PSD sa nu dea avize de urmarire penala. Partidele politice isi vor declara in Parlament aceasta pozitie, vom vedea atunci", a spus Diaconescu, prezent la o dezbatere organizata de Grupul pentru Dialog Social , pe tema campaniei pentru Bucuresti.

Fostul ministru al Justitiei a raspuns in acest fel intrebarilor formulate de reprezentantii societatii civile referitoare la situatia dosarelor lui Mitrea si Nastase. Diaconescu le-a replicat ca "este o aberatie juridica" sa afirmi ca parlamentarii voteaza impotriva justitiei in cazul celor doi deputati PSD intrucat "Parlamentul nu are mecanismele" pentru a face acest lucru.

Intrebat pe cine va sustine in cazul in care nu ajunge in turul doi, Diaconescu a declarat ca este esential pentru un primar sa poata veni cu o echipa care sa-l sustina, nu sa fie singur impotriva unui Consiliu General ostil. In acest fel candidatul PSD pentru fotoliul de primar general a sugerat ca nu i-ar da voturile lui Sorin Oprescu, in cazul in care acesta din urma ar ajunge in turul al doilea.

Dezbaterea organizata de GDS, intitulata "De ce sa va dam Bucurestiul" si moderata de Rodica Culcer , reprezinta debutul unor discutii care vor sa stabileasca o paralela intre societatea civila si candidatii la functia de edil a Capitalei.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea