Social

Dezbinarea de weekend

Liberalii au atacat Presedintia si PD pe toate fronturile. Liderul pedist, Emil Boc, raspunde optimist: Alianta merge mai departe.

Alianta cu PD, suspendata in doua filiale, Basescu, continuatorul lui C.V. Tudor si al lui Ion Iliescu, PD, partid de mincinosi - sase liberali au iesit pe teren si s-au intrecut in figuri de stil pe subiectul Basescu si PD.

Scandalurile de weekend au devenit deja traditie in Alianta, au remarcat sec pedistii. Ministrul liberal al Apararii, Teodor Atanasiu , a vorbit despre existenta unor intelegeri politice intre Traian Basescu si liderul PSD, Mircea Geoana.

Nu au decit sa se alieze cu PSD, a spus ministrul despre PD. In afara de Atanasiu, nimeni din PNL nu a auzit insa despre discutiile Basescu-Geoana, dar liberalii spun ca vor sa afle amanunte de la Atanasiu. Ministrul Apararii a declarat simbata, la Alba, ca au inceput discutiile dintre Traian Basescu, presedintele de drept cu cel de facto al PD, cu Mircea Geoana, pentru reintregirea FSN-ului. Ministrul nu a putut fi contactat pentru lamuriri suplimentare.

In schimb, PSD a dezmintit presupusa negociere cu PD. Ministrul democrat al Muncii, Gheorghe Barbu , a afimat si el ca PD nu poarta discutii cu PSD. Nu avem date despre o astfel de intilnire, dar refuz sa cred ca Traian Basescu, care a criticat sistemul ticalosit, s-a putut intilni cu Mircea Geoana, a mentionat purtatorul de cuvint al PNL, Eugen Nicolaescu . El a spus ca PNL asteapta ca Teodor Atanasiu sa spuna pe ce se bazeaza in aceste informatii.

Intrebat daca lui Atanasiu i se poate aplica aceeasi pedeapsa ca deputatului Cristian Boureanu, suspendat un an de zile din PNL pentru ca a vorbit despre presupuse intilniri PNL-PSD, purtatorul de cuvint al liberalilor a sustinut ca afirmatiile nu sint comparabile. Atanasiu nu a facut referire la intilniri PNL-PSD. Nu este acelasi lucru, a opinat Eugen Nicolaescu.

Ordin pe unitate in PNL: atac la PD

Ca lider al organizatiei de Mures, Eugen Nicolaescu a suspendat si el relatiile cu PD din filiala. El neaga ca se va ajunge la o ruptura definitiva la nivel central PNL-PD, insa, ca si Atanasiu, vorbeste despre intelegeri locale intre PD si PSD. PD Mures se comporta ca un partid de opozitie si are o atitudine duplicitara si de neacceptat, a afirmat Eugen Nicolaescu. Alti liberali au folosit figuri de stil ca sa-si argumenteze distantarea de PD si de Traian Basescu.

Sint foarte ingrijorat de noaptea trecuta, cind am vazut ca Traian Basescu conduce sub influenta alcoolului. Sa speram ca-si conduce numai masina proprie, si nu Romania, in ansamblul ei, a afirmat liberalul Ludovic Orban, acuzat si el de Basescu ca danseaza pe mese. Senatorul PNL Norica Nicolai a afirmat, la rindul ei, referindu-se la presedintele Basescu, ca poporul roman a ales in 2004 intre un arogant si un om care face politica la circiuma.

Comportamentul si declaratiile liberalilor sint tolerate insa de liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu, care prefera sa duca razboiul cu Traian Basescu prin intermediari. Liberalii vor avea astazi o sedinta a Comitetului Executiv, in cadrul careia se va discuta relatia cu PD.

Tinta Dobre

Ministrul democrat al Transporturilor, Gheorghe Dobre, a fost criticat de doi deputati liberali de Cluj si Iasi pentru ca nu demareaza lucrarile la autostrazi. Desi guvernul Tariceanu a alocat fonduri importante, finantarea autostrazilor aflate in constructie a fost blocata, considera deputatul PNL Horia Uioreanu.

Constructia de autostrazi stagneaza, desi interesul Romaniei cere realizarea unei adevarate revolutii in infrastructura rutiera , semnaleaza si Relu Fenechiu .

Boc: Vor sa umple agenda media

Presedintele PD, Emil Boc, a afirmat ieri la Cluj ca nu comenteaza declaratiile de weekend ale unor politicieni care vor sa umple agenda media, cu trimitere la afirmatiile ministrilor liberali Atanasiu si Nicolaescu privind posibila rupere a Aliantei PNL-PD.

Alianta are o modalitate interna de rezolvare a conflictelor intre membrii sai, o comisie centrala, iar eu am incredere in mecanismele Aliantei. Eu nu ma pronunt decit atunci cind este necesara interventia copresedintilor, a mai spus Boc. El s-a aratat increzator ca aceste mici scandaluri nu vor afecta pozitia Aliantei in sondaje si ca Alianta merge mai departe, oricit de mult si-ar dori opozitia sa se rupa. Merge mai departe si duce Romania in UE, a conchis Boc.

Vicepresedintele PD Cezar Preda considera ca asa-zisii adevarati liberali Norica Nicolai, Crin Antonescu, Ludovic Orban sau Teodor Atanasiu au retrogradat PNL la 5-6%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea