Social

Deturnarea fondurilor UE il suspenda pe Rizea

Dupa ce DLAF a ajuns la concluzia ca din fondurile UE pentru tineret au fost deturnate 1, euro , directorul ANSIT , institutia care a gestionat banii, va fi suspendat din functie.

In urma controlului efectuat la Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativei Tinerilor de catre Departamentul de Lupta Antifrauda (DLAF) s-a hotarit: Cristian Rizea va fi suspendat din functia de director al ANSIT. Din cauza faptului ca in raportul DLAF se face referire la deturnare de fonduri , am luat decizia de a-i suspenda din functie pe perioada cercetarilor pe Cristian Rizea, directorul ANSIT, si pe directorul economic, spune Karoly Borbely, presedintele Autoritatii Nationale pentru Tineret, institutie in subordinea careia se afla ANSIT. In raportul DLAF se precizeaza ca fonduri in valoare de 1,6 milioane de euro au fost cheltuite in perioada 2000-2005 pe deplasari in strainatate , dar si pentru publicitatea ANSIT, desi erau destinate programelor de tineret. La sfirsitul anului trecut, Comisia de Educatie si Cultura din cadrul UE descoperise deja ca lipsesc din programul pentru tineret peste un milion de euro, cheltuiti in perioada 2000-2001.

Directorul ANSIT, Cristian Rizea, spune ca nu numai el este responsabilul. Eu primesc din programul pentru Tineret doar 15% ca director general, conform regulilor impuse de la Bruxelles, asa ca nu numai eu sint responsabil. Si vreau sa vad si eu in baza carei legi ma suspenda pe mine presedintele ANT. Eu plec de aici cum vreau eu, nu cum vor altii, spune Cristian Rizea. Mai mult, el il acuza pe seful DLAF ca priveste lucrurile superficial, ceea ce denota incompetenta.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea