Social

#inaltime #tulburari psihice #paranoia #persoane scunde

Descoperire uimitoare: Persoanele scunde, predispuse la tulburari psihice

Persoanele scunde sunt mai paranoice si au mai putina incredere in ele, sustin cercetatorii de la Universitatea Oxford, in urma unui studiu cu privire la modul in care percepem lumea exterioara.

Cercetatorii au realizat studiul pe 60 de femei cu varste peste 18 ani, care prezentau semnalmente de gandire paranoica, dar nu sufereau de boli mentale. Acestea au trecut printr-un experiment in care au fost puse sa calatoreasca virtual cu metroul si sa interactioneze cu diversi pasageri. Intr-una dintre calatorii, femeile aveau o inaltime normala, iar intr-alta, aceasta le-a fost micsorata virtual cu 25 de cm.

Oamenii de stiinta au descoperit ca, atunci cand le-a fost micsorata inaltimea, femeile au manifestat o gandire paranoica in timpul calatoriei si aveau mai putina incredere in ele. In plus, manifestau un comportament suspicios.

Cercetatorii au concluzionat astfel ca statutul social si inaltimea joaca un rol esential in declansarea gandirii paranoice.

Sursa foto: Medicaldaily.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea