Social

#studiu #copii #bebelusi #plans bebelusi

A fost descoperit motivul uimitor pentru care bebelusii plang noaptea

Un studiu efectuat la Universitatea Harvard scoate la iveala o concluzie tulburatoare privind cauzele somnului agitat al bebelusilor din timpul noptii. Conducatorul echipei de cercetatori, profesorul David Haig, sustine ca micutii plang peste noapte nu fiindca le-ar fi foame, ci din... gelozie.

Cercetatorul sustine, astfel, ca micutii incearca sa isi sporeasca sansele de supravietuire prin impiedicarea parintilor de a procrea. Oamenii de stiinta au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au observat ca, de la varsta de 18 luni, micutii se trezesc mai des peste noapte chiar si atunci cand nu le este foame. Comportamentul este mai des intalnit la nou-nascutii alaptati la san.

"Perioadele scurte intre nasteri sunt asociate cu mortalitatea infantila, in special in mediile caracterizate de lipsa resurselor si de numeroase boli infectioase. Alaptarea frecventa si intensa pe timpul noptii este asociata, in schimb, cu infertilitatea", a explicat profesorul Haig intr-un interviu din The Independent.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea