Social

# accident vascular #tratament #sanatate #tineri # studiu marea britanie #boli batranete

Descoperire ingrijoratoare: tinerii, predispusi la o boala mortala a batranetii

Potrivit unui studiu publicat saptamana trecuta in revista britanica "The Lancet", accidentul vascular cerebral, considerat a fi o patologie specifica batranetii, afecteaza din ce in ce mai multi tineri cu varste cuprinse intre 20 si 64 de ani.

Accidentul vascular cerebral este o patologie care afecteaza, in general, persoanele cu varsta de peste 65 de ani, insa statisticile recente evidentiaza faptul ca, in ultimii 20 de ani, numarul de cazuri diagnosticate cu AVC a crescut cu 25% in randul persoanelor tinere, cu varsta intre 20-64 de ani.

Accidentul vascular cerebral este o patologie cerebro-vasculara grava, cauzata de blocarea sau spargerea unui vas de sange la nivelul creierului. Boala fatala este favorizata de cativa factori de risc importanti - hipertensiunea arteriala, sedentarismul, obezitatea si fumatul, extrem de prezente in stilul de viata al tinerilor moderni, care devin astfel, din ce in ce mai predispusi patologiei mortale.

Numarul cazurilor de AVC este in crestere, spun specialistii. In 1990, s-au inregistrat cu 68% mai putine cazuri de AVC decat in 2010, cand medicii au raportat un numar de 11.6 milioane de cazuri in tarile aflate in cjurs de dezvoltare.

Sursa foto: Siol.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea