Desigur, pentru conservarea auzului nu este suficient totusi doar consumul de peste, ci este important sa se evite si expunerea la zgomot si la medicamentele susceptibile sa afecteze auzul.
Studiul specialistilor americani de la Harvard s-a intins pe parcursul a nu mai putin de 18 ani si a avut ca subiecti 65.215 femei care, la inceputul cercetarii, aveau varste cuprinse intre 25 si 42. Pe durata studiului, 11.606 dintre ele au suferit alterari ale auzului.
"Acizii Omega 3 sunt molecule prezente in toate membranele si indeosebi in cele ale urechii interne si ale retinei, iar aceste organe au functii care depind de calitatea membranelor, influentata ea insasi de acizii omega 3", a explicat profesorul Jean-Michel Lecerf, seful serviciului nutritie de la Institutul Pasteur din Lille, din Franta.
Cu toate acestea, cercetatorii recomanda consumul moderat de peste, intrucat in el se gasesc si metale grele si elemente nocive pentru sistemul endocrin.
Sursa foto: honeybeesrecipes.com