Social

#descoperire canabis #canabis cancer #tratament cancer #cancer mamar

Descoperire importanta. Cancerul poate fi tratat cu un drog puternic

Conform cercetarilor realizate de Institutul Technion din Haifa, Israel, canabisul poate opri evolutia unor tumori cancerigene.

Aceasta planta era deja recunoscuta pentru ameliorarea simptomelor mai multor tipuri de cancer, insa pana acum nu se demonstrase ca poate trata si cauzele instalarii acestei boli cumplite.

Pana in prezent, cercetatorii au studiat eficienta drogului in cazuri de cancer mamar si tumori cerebrale, dar vor sa-si extinda studiile si asupra altor tipuri de cancer.

"In cadrul unui studiu efectuat la Toronto am cautat orice tip de materiale care afecteaza structura celulara", si-a motivat  profesorul Dedi Meiri, coordonatorul studiului, dorinta de a descoperi beneficiile canabisului. Acesta a mai spus si ca planta are componente active care declanseaza mecanismele de autodistrugere a  celulelor cancerigene si nu le mai permite sa se reproduca.

Cercetarile se afla inca in stadiul preliminar si nu pot fi folosite pentru tratamente pana cand nu se va gasi o formula care sa foloseasca doar beneficiile plantei, fara a avea efecte nocive asupra pacientilor.

Sursa foto: ukcsc.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea