Social

#cluj-napoca #manastire #schelet #osaminte #descoperire arheologica

Descoperire arheologica uimitoare la Cluj-Napoca

O echipa a Institului de Arheologie si Istoria Artei din Cluj-Napoca a descoperit, in curtea interioara a unei manastiri dominicane din Cluj-Napoca, mai multe schelete din epoca medievala.

"Printre acestea si cele apartinand unui cuplu de tineri de circa 30 de ani, barbat si femeie, asezate fata in fata, care se tineau de mana si care au fost ingropati impreuna. Este un caz ciudat, un fel de Romeo si Julieta. Am descoperit ca barbatul a murit in urma unui accident, osul sternului fiind spart de un obiect contondent, iar femeia, care a fost ingropata cu el, probabil ca a facut infarct la aflarea vestii. Alta explicatie nu gasim. Scheletele apartin epocii medievale, din perioada 1450 - 1550, fiind un lucru normal ca in jurul unei biserici sa se afle morminte", a declarat cercetatorul principal de la Institutul de Arheologie, Adrian Rusu.

In aceeasi zona a mai fost descoperit si scheletul unui copil, care a fost insa sectionat de o lucrare la o fundatie, dar si oase din partea de jos a piciorului ale unui al patrulea schelet.

Aceste descoperiri au fost facute in cadrul unui proiect de restaurare a fostei manastiri dominicane din Cluj-Napoca, monument istoric din secolul al XIV-lea.

Sursa foto: stirileprotv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea