Social

Derby-ul Dinamo-Steaua, in umbra marii calificari a campionilor

Derby-ul campionatului, "eternul" Dinamo-Steaua , se disputa intr-un moment cu totul deosebit. El vine la numai trei zile dupa o performanta de exceptie, calificarea campionilor in semifinalele Cupei UEFA.

Si, ca de fiecare data, derby-ul se joaca intre echipele care isi disputa titlul de campioana, ocupantele la zi a primelor doua locuri. Un meci dominat de orgolii si rivalitati patimase, ce nu ocolesc nici staffurile conducerilor celor doua grupari, jucatorii si galeriile.

Dinamo se prezinta inaintea meciului cu Steaua cu o imagine destul de mototolita. A schimbat conducerea, a inlocuit trei antrenori de la reluarea campionatului, dar lucrul care ramane cel mai important este ca jocul echipei nu merge. "Cainii" au pierdut puncte importante pe teren propriu, au castigat cu sufletul la gura, in deplasare, in minutele de prelungiri, dar jocul lor ramane neconvingator in toate compartimentele.

Atacul este in suferinta si traieste din amintirile cuplului altadata imbatabil, Danciulescu -Niculescu, in timp ce in defensiva antrenorii care s-au perindat pe banca tehnica nu au reusit sa gaseasca solutii si nici inlocuitori.

Dinamo va incerca sa speculeze duminica starea de oboseala a adversarului, care vine dupa un meci greu, la care se poate adauga si sarbatorirea calificarii.

In ambele tabere, dar mai ales in cea a ros-albastrilor, antrenorii conteaza enorm pe puterea de mobilizare a jucatorilor. Daca Olaroiu are ca principala sarcina recuperarea jucatorilor veniti dupa "razboiul" greu cu Rapid si gasirea unor inlocuitori pentru jucatorii accidentati - se pare ca nu e vorba numai de Victoras Iacob si Bostina -, proaspatul antrenor al lui Dinamo, Florin Marin cauta formula ideala de echipa asezata intr-un sistem 4-4-2, menit sa dinamizeze jocul.

Nici un meci al celor doua echipe, indiferent de adversar, nu seamana, insa, cu derby-ul, mereu unul incrancenat, disputat sub tensiunea mizei, mereu aceeasi, castigarea titlului de campioana.
Etapa a 21-a, eclipsata de disputa Dinamo-Steaua, incepe astazi cu cinci partide, dintre care se detaseaza meciul National-Sportul, echipe cu pretentia ocuparii unui loc pe podiumul final.

Echipa lui Gigi Multescu are posibilitatea sa confirme forma buna pe terenul bancarilor. Poli Timisoara accepta cu greu debutul slab din retur. Pentru a se revansa in fata propriilor suporteri, Hagi are nevoie obligatoriu de o victorie in partida cu echipa lui Dorinel Munteanu, CFR Cluj. Un duel interesant al celor doi antrenori, dupa evolutia lor de pana acum, cele doua formatii fiind de valori apropiate.

Duminica, Pandurii ex-rapidistului Hizo vor avea de suportat razbunarea Rapidului pentru ratarea semifinalei europene. Viorel Hizo se gandeste la evitarea retrogradarii , Razvan Lucescu la mentinerea contactului cu primele doua clasate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea