Social

#andrei sava #deputatul andrei sava #salarii preoti

Deputatul Andrei Sava propune neimpozitarea salariilor clericilor

Deputatul PSD Andrei Sava a depus un proiect legislativ care prevede neimpozitarea salariilor clericilor. Propunerea nu-i vizeaza doar pe preoti, ci intreg personalul clerical, de la toate cultele recunoscute in Romania.

Sava a explicat ca a initiat acest proiect deoarece, in prezent, statul asigura in medie intre 60 si 80% din veniturile unui preot, iar clericii din mediul rural sau din parohiile foarte sarace, unde oamenii nu isi permit sa faca donatii la biserica, nu beneficiaza de venituri suplimentare de la enoriasi.

"Aceasta propunere legislativa este o recompensa mica pentru serviciile pe care clericii le asigura in comunitate si o recunoastere a rolului social al bisericii. De multe ori oamenii saraci primesc mai mult sprijin prin intermediul unor proiecte sociale ale bisericii decat de la serviciile sociale clasice aflate in criza de finantare", a mai declarat deputatul PSD de Prahova.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea