Social

#deputati pnl nemultumiti #locuri plen spate

Deputatii penelisti se plang ca nu vad din fundul salii

Liberalii au solicitat insistent, inca din decembrie, sa fie realocate locurile din sala de plen a Camerei Deputatilor, pe motiv locurile PNL sunt "insuficiente si nesatisfacatoare".

"Forta numerica le-a luat mintile!", si-a varsat oful viceliderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu, nemultumit de "discrimarea" la care este supus PNL.

45% din deputatii PNL stau in spatele salii

El a explicat ca mai multi liberali, fata de deputatii PD-L si PSD, au primit locuri in plen in partea a doua a salii, adica mai in spate. Miercuri liberalii au mai depus o scrisoare la conducerea institutiei pentru a se plange de situatie.

Potrivit estimarilor lui Nicolaescu, in jur de 45% dintre deputatii PNL ar sta in a doua parte a salii, in timp ce doar 18-20% dintre pedelisti si social-democrati au primit locuri in spate.

Nicolaescu a adaugat ca solicitarea a fost reluata miercuri, iar conducerea Camerei a raspuns ca va organiza o intrunire a liderilor de grup. Prima solicitare in acest sens a liberalilor a fost depusa pentru sedinta Biroului Permanent al Camerei din 22 decembrie, liderul de grup al PNL, presedintele partidului Calin Popescu Tariceanu a depus o solicitare de realocare a locurilor din plen.

"Intrucat grupul parlamentar al PNL considera ca locurile atribuite in sala de plen a Camerei Deputatilor sunt insuficiente si nesatisfacatoare, va solicitam convocarea unei sedinte a liderilor de grupuri parlamentare pentru realocarea acestor locuri", se arata in cererea PNL.

Pe site-ul Camerei, in dreptul cererii PNL se mentioneaza ca "doamna presedinte impreuna cu Secretarul General vor face propuneri liderilor grupurilor parlamentare pentru asezarea deputatilor in sala de plen a Camerei Deputatilor".

In replica la nemultumirile liberalilor, viceliderul deputatilor PSD, Aura Vasile , spune ca problema alocarii locurilor in sala de plen nu a fost discutata si ca amplasarea grupurilor nu s-a stabilit.

"Este adevarat, prin Camera Deputatilor circula o hartie neoficiala, o schita , cu impartirea locurilor, nu stiu cine a facut-o, dar din cate stiu, fiecare ramane pe locurile lui. Nu merge nimeni nici mai in fata, nici mai in spate. Nu stiu de unde au venit liberalii cu subiectul asta", spunea ea. Liderul PSD a mai spus ca aceasta problema va fi rezolvata luni, dupa sedinta Biroului Permanent, cand se vor intalni liderii de grup.

Democrat-liberalii spun ca impartirea salii este corecta

Mircea Toader , liderul de grup al deputatilor PD-L, spune ca sectorizarea salii de plen intre cele trei grupuri-PSD, PD-L si PNL-este corecta si respecta proportiile numerice dintre cele trei formatiuni politice.

"Ei au locurile pe doua randuri, din fata pana in spatele salii. Si la noi este la fel: avem locuri si in fata, dar si in spate. Vor sa fie toti in fata si noi in spate? Sectorizarea este absolut corecta", a declarat Toader pentru NewsIn.

Cat despre nemultumirea lui Tariceanu privind insuficienta locurilor rezervate deputatilor liberali, Toader spune ca locurile sunt suficiente, alocate in functie de marimea fiecarui grup parlamentar.

"N-am ce sa le fac. Daca erau mai multi, aveau mai multe locuri. Doar nu vor sa stea cate unul pe doua locuri? Incape si Senatul acolo si ei nu au loc?", a adaugat Mircea Toader.

Liderul grupului UDMR din Camera Deputatilor, Marton Arpad, a declarat, pentru NewsIn, ca, din schema pe care a vazut-o, pentru formatiunea sa se pastreaza locurile pe care le-au avut si in legislatura trecuta, astfel ca nu exista nicio nemultumire.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea