Social

#moldova #chisinau #deputati #pasaport #opozitie #strasbourg

Deputatii moldoveni ajung la Strasbourg cu pasapoarte romanesti

Deputatii opozitiei moldovene au trecut drept romani la granita. Pentru a reusi sa ajunga la Strasbourg acestia au folosit pasapoartele romanesti, deoarece nu aveau inca perfectate pasapoartele diplomatice.

Politicienii moldoveni care au apelat la aceasta metoda sunt reprezentanti ai celor trei partide liberale intrate in Parlamentul moldovean in urma alegerilor din aprilie. Ei au fost invitati de membrii comitetului de monitorizare al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) sa participe la sedinta Comitetului pentru monitorizarea respectarii obligatiilor si angajamentelor ce le revin statelor membre.

In cadrul acestei intruniri a fost prezentat un nou raport pe marginea situatiei postelectorale din Republica Moldova, dupa cum noteaza Adevarul. Cei doi raportori ai Consiliului Europei care s-au aflat de curand in Moldova si-au prezentat concluziile in cadrul intalnirii respective.

Printre cei care au primit invitatie la intalnirea de la Strasbourg s-au numarat si deputatii Partidului Comunist, insa acestia nu au onorat invitatia.


In timpul intalnirii, deputatii opozitiei de la Chisinau si-au exprimat parerile cu privire la alegerile din aprilie si intentiile referitoare la viitorul scrutin din iulie. Printre acestea se numara observatia privind deschiderea unor sectii de votare pentru moldovenii aflati in alte tari, mai ales pentru statele in care acestia se afla in numar mare, dar si intentia opozitiei de a merge din casa in casa pentru a verifica listele de votare, lucru care va fi dificil de indeplinit din cauza termenului temporal prea scurt.

APCE i-a asigurat insa pe reprezentantii opozitiei ca la nivelul Consiliului s-a aprobat alocarea unor fonduri pentru  trimiterea unei misiuni preelectorale, cat si a uneia de monitorizare a alegerilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea