Social

#adolescent #tratament #heroina #cocaina #dependenta #drog

Dependenta de droguri a ajuns si la copiii de noua ani

Situatia dependetei de droguri in Romania este din ce in ce mai grava. Adolescentii romani sunt atrasi de acest miraj din ce in ce mai mult, iar varstele consumatorilor scad din ce in ce mai mult. Medicii care ii trateaza pe cei care ajung la spital dupa ce au capatat deja dependenta spun ca exista cazuri in care copii de 9 ani se drogheaza.

Jumatate dintre pacientii internati in sevraj au varste de 14-15 ani si majoritatea ajung la spital adusi de catre parinti, arata situatiile inregistrate de centrele de tratare a dependentei de droguri. Iar specialistii spun ca parintii nu realizeaza ca odraslele lor au o problema decat in momentul in care din casa incep sa le dispara lucruri sau bani.

Majoritatea tinerilor care ajung la centrele de dezintoxicare se afla sub efectul unor droguri puternice precum heroina sau cocaina. Potrivit Realitatea.net, o cura de dezintoxicare dureaza cel mult doua saptamani, in urma careia bolnavul scapa de durerile fizice, insa adevaratele provocari incep dupa aceea. Pacientul trebuie sa reziste tentatiei de a lua din nou droguri, lucru care de multe ori nu se intampla.

Psihologii spun ca principalele cauze ale consumului de droguri in randul tinerilor sunt anturajul, lipsa de atentie si problemele sociale. Medicii avertizeaza ca un consumator de droguri administrate intravenos ajunge cel mai adesea sa sufere de hepatita si SIDA.

De cele mai multe ori tinerii ajung sa contacteze virusul HIV din cauza ca folosesc in grup aceleasi seringi si aceleasi ace atunci cand isi injecteaza drogurile. Astfel statul ajunge sa cheltuiasca mai multi bani pentru tratamentul tinerilor care din dependenti de droguri devin bolnavi de hepatita sau SIDA, dupa cum noteaza Realitatea.net.

Citeste si:

 Sute de toxicomani raman fara tratament

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea