Social

Democratii se fac populari 100%

Presedintele interimar al PD, Emil Boc , a anuntat ca va candida la functia suprema in partid cu o motiune populara . Decizia liderului PD vine la o saptamana dupa ce Partidul Socialistilor Europeni le-a refuzat democratilor statutul de membru cu drepturi depline. Emil Boc si-a motivat ieri hotararea prin faptul ca partidul pe care il conduce ca presedinte interimar nu are drum comun cu PSD "nici in plan intern, nici in plan extern".
Liderul PD a argumentat, de asemenea, ca actuala motiune, in baza careia este condus partidul, se va regasi in proportie de 80% in viitoarea motiune populara. Emil Boc a dorit sa precizeze ca a venit momentul ca PD sa incheie ambiguitatile politice.
"Este cazul ca doctrina noastra sa devina cea populara, care plaseaza PD pe centru", a specificat Emil Boc.

Contra democratului Videanu

Vicepresedintele PD Sorin Frunzaverde, cel care a sustinut de cateva saptamani necesitatea ca democratii sa adopte doctrina populara, a declarat ieri ca este alaturi de Emil Boc.
"Intentionam sa sustin o motiune populara condusa de mine. In urma discutiilor pe care le-am avut cu colegii mei, in special cu Emil Boc, am hotarat sa depunem impreuna cu acesta motiunea, al carei lider sa fie el", a explicat Frunzaverde. Ambii lideri ai PD au precizat ca sunt siguri de sprijinul multor organizatii din teritoriu. "Voi castiga presedintia PD", a specificat Boc.
Emil Boc a facut o scurta sinteza a principiilor doctrinei populare si a dorit sa reitereze ca actuala platforma politica a democratilor are multe elemente de orientare populara. Presedintele interimar al PD a precizat ca decizia sa de a candida nu a fost luata in ultima perioada de timp, dar a preferat sa astepte pana in momentul in care mandatul sau se apropie de sfarsit. Boc a declarat ca hotararea sa nu are legatura cu decizia Socialistilor Europeni.
Liderul PD a precizat ca, in cadrul Biroului Permanent de ieri, Adriean Videanu si-a anuntat la randul sau intentia de a depune o motiune la Conventia Extraordinara din iunie. Emil Boc nu a dorit insa sa comenteze orientarea doctrinara a viitorului sau contracandidat, care si-a exprimat optiunea pentru directia social-democrata. In privinta unei posibile remanieri guvernamentale, Boc a explicat ca o evaluare globala a activitatii va avea loc, cel mai probabil, la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare.
Referitor la asumarea raspunderii Guvernului pe pachetele de legi privind Justitia si retrocedarea proprietatilor, Boc considera ca aceasta decizie va reprezenta un test: "Fie va fi un pasaport pentru alegeri anticipate, fie va consolida Coalitia".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea