Social

Democratie cu informatori si liste negre

La orele de cultura civica, profesorii incearca sa le explice elevilor ce inseamna democratia. Unii dintre ei isi prind urechile.

Nici macar profesorii nu inteleg ce inseamna democratia. La orele de educatie civica, ei totusi incearca sa le explice elevilor in ce consta democratia, insa cei mici mai tare sint bagati in ceata.

Ruxandra Gradinaru, eleva in clasa a VII-a la o scoala din judetul Prahova , povesteste cum un profesor dicteaza un exercitiu, pentru a ne face sa intelegem ce inseamna democratia, sa intelegem ca trebuie sa respectam decizia majoritatii.

Profesorul de istorie face cu noi si orele de cultura civica. Dinsul a stabilit pentru clasa noastra, impreuna cu colegii mei , un regulament, paralel cu cel de ordine interioara al scolii, care, printre altele, obliga elevii care nu sint asezati in banca in prima secunda dupa ce s-a sunat de intrare sa stearga tabla de zece ori, chiar daca este extrem de curata. Daca elevul refuza, primeste un doi la disciplina dumnealui, spune Ruxandra.

Batjocura, predata la democratie

Exercitiul de democratie din scoala prahoveana a luat-o insa pe aratura. Acum domnul profesor are «informatori» care fac «liste» cu cei care nu stau in banca atunci cind dinsul intirzie la ora. «Vinovatii» sint obligati sa stearga tabla in timp ce domnul profesor, asezat pe catedra, ride batjocoritor si le da «indicatii pretioase» in legatura cu locul pe unde trebuie sa insiste cu buretele, povesteste dezamagita Ruxandra.

Chiar si ea a primit o astfel de lectie de democratie. Azi, la inceputul orei de cultura civica, numele meu a aparut pe « lista neagra ». Pentru ca nu am vrut sa ma supun injositorului «ritual», am primit nota doi. Dar nu la cultura civica, ci la istorie. Si nu mai inteleg nimic din democratia domnului profesor. Eleva din Prahova a cistigat cu aceasta descriere un concurs organizat de Ministerul Educatiei, intitulat Scoala mea .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea