Social

#examen definitivat #definitivat 2012 #promovare examen

Definitivat 2012: Peste 60% dintre candidati au promovat examenul

Peste 60% dintre candidatii care au sustinut saptamana trecuta probele scrise ale definitivatului au promovat acest examen, potrivit rezultatelor inainte de contestatii anuntate de Ministerul Educatiei.

Examenul a fost promovat de 62,23% dintre candidati, care au obtinut minimum nota 7. Statistica arata ca 13,98% dintre candidati au primit note sub 5. Ministerul Educatiei precizeaza ca 25 de candidati au obtinut nota 10.

Contestatiile pot fi depuse in perioada 23-24 iulie, in centrele unde s-au sustinut examenele. In functie de discipline, recorectarea lucrarilor va fi facuta de comisia de solutionare a contestatiilor, in cele sase centre de profil constituite la nivelul inspectoratelor scolare judetene.

La examenul de definitivat din 2012 au participat 5.765 de candidati, probele scrise fiind sustinute la 116 discipline.

17 dintre candidatii care s-au prezentat la examen au fost eliminati din cauza unor tentative de frauda, iar alti 293 s-au retras. Candidatii eliminati nu pot participa la sesiunea urmatoare a examenul national de definitivare in invatamant.

Sursa foto: puterea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea