Social

Deficitele alimentare pot fi diagnosticate si prin istoria dietei cuprinsa in suvitele de par

Femeile cu tulburari in alimentatie de obicei nu pot recunoaste aceast problema, sau incearca sa o mascheze. Acest lucru face ca diagnosticul si tratamentul sa fie foarte dificile. Dar un nou studiu publicat in Rapid Communications in Mass Spectrometry a demonstrat ca analiza legaturilor carbonului si azotului din firele de par poate determina daca o persoana chiar are o tulburare a alimentatiei. Parul creste prin adaugarea de noi proteine la baza suvitelor, si prin impingerea acestor straturi in afara foliculului pilos. Fabricarea acestor proteine este influentata de statusul nutritional al persoanei in acel moment. Statusul nutritional este afectat in mod subtil de catre obiceiurile alimentare care sunt asociate tulburarilor de alimentatie. Deoarece parul creste in permanenta, fiecare suvita devine un jurnal chimic, inregistrand nutritia zilnica a individului. Studiul a fost publicat de catre o echipa multidisciplinara de cercetatori de la Brigham Young University din Provo ( Utah - SUA), care au analizat modelele moleculelor care contineau carbon si azot din suvitele de par. (continuarea in Magazin Stiintific )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea