Social

# coronavirus romania #coronavirus #romania #spitale

Declaratiile cutremuratoare ale unui medic: "Nu exista teste in spitale"

Silvia Costinean, medic la Sectia de Terapie Intensiva pentru nou-nascuti din cadrul Spitalului „Marie Curie” din Capitala a publicat pe contul personal de Facebook un mesaj cutremurator. Spitalele din Bucuresti, dar si restul spitalelor din tara duc lipsa de teste  pentru depistarea coronavirusului.

 

"Sunteti liberi sa ma acuzati ca induc panica si alte tampenii.

Dar, exista marturii serioase despre minciunile pe care ni le servesc autoritatile si marii specialisti.

Nu stiti ce se intampla cu adevarat in spitale.

In primul rand, nu exista teste. In spitale mari din Bucuresti, ce sa mai vorbim de provincie.

Vor veni pacienti infectati care nu vor putea fi testati, deci diagnosticati. Se vor agrava, nu vor putea fi transferati, vor muri fara diagnostic.

Personalul este expus, pentru ca nu exista echipamente de protectie. Nici personalul nu va putea fi testat.

De la cel mai inalt nivel li s-a spus medicilor de terapie intensiva, celor inclusi in asa zisele TI pentru COVID, ca nu e nevoie de acele echipamente, ca e suficienta masca chirurgicala.

Masca aceea e buna pentru iesit pe strada - chiar daca vi se spune contrariul, sunteti mintiti- nu pentru cazurile in care ai contact prelungit cu pacientii infectati!

Desi medicii italieni au avertizat ca este CONTRAINDICATA ventilatia non- invaziva, pentru ca in final tot ajungi sa intubezi pacientul si, practic, nu faci decat sa agravezi lucrurile, intarziind sa aplici ventilatia eficienta, apoi, chiar faci rau, pentru ca prin aplicarea de presiuni pozitive in nazofaringe impingi toata incarcatura virala in plamani, deci agravezi inflamatia interstitiala pulmonara (acelasi lucru valabil si pentru nebulizare), desi toti doctorii interesati am postat peste tot avertizarea asta, pacientul de care se stie ca este grav, cel de la Bals, fostul politist care a mintit, este pe non-invaziv!

De asemenea, sunt pacienti gravi, cu context epidemiologic clar, unul venit pe 6 martie din spital de la Milano, unde era internat pentru patologie oncologica, altul venit din Londra, cu comorbiditati, intubati, cu radiografii sugestive pt ARDS, sunt declarati COVID- negativi si transferati din Bals in alte sectii de terapie intensiva. Primul a decedat intre timp, sotia lui e in carantina, dar el a fost declarat negativ.

Cel de-al doilea, de asemenea declarat COVID-negativ, are trecut in diagnostic “pozitiv pentru coronavirus comunitar”.

De cand se testeaza pentru coronavirus comunitar? Ce este coronavirus comunitar?

Suspiciunile sunt intemeiate - context epidemiologic, insuficienta respiratorie severa - cum oare ii iese coronavirus, dar alt tip? Ce coincidenta!

Ambii au fost admisi prin transfer intr-o alta sectie de TI, unde personalul nu are echipamente de protectie. Unde nu au teste! Nici macar pentru personal.

Nu se fac teste pentru personalul care a avut contact cu pacientii confirmati si declarati pozitiv.

Nu testam, nu raportam! Asta este deviza lor!

Oficial, personalul este lasat sa fie expus la infectie, pentru ca asta au declarat in sedinte, ca nu e nevoie de echipament de protectie.

Se intreaba retoric medicii anestezisti “unde esti, tu, domnule profesor Tulbure, pentru ca tu nu ai fi lasat sa se intample asta!”

Cand se vor aduna mortii, cu sutele, cu miile, NU vor mai putea ascunde adevarul!", a scris medicul pe Facebook. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea