Social

#gesturi disperate #incendiu devastator londra #Greenfell Tower #declaratii socante #declaratii sfasietoare

Declaratii cutremuratoare dupa incendiul devastator din Londra! Minim 12 decese si 68 de raniti

Incendiul din Londra s-a soldat cu 12 decese si 68 de raniti, dintre care 12 se afla in stare critica, dupa ce flacarile au cuprins intregul turn Grenfell. Autoritatile britanice sustin ca numarul victimelor poate creste pe parcursul unei operatiuni complexe de recuperare, au anuntat autoritatile britanice.

 

In cladire locuiau intre 400 si 600 de persoane, insa nu se stie momentan cate au reusit sa scape di cate sunt date disparute.

Potrivit cotidianului "The Telegraph", multi isi datoreaza salvarea faptului ca, fiind sarbatoarea Ramadamului, musulamanii stau pana tarziu in noapte. Asa se face ca au simtit miros de fum si i-au alertat si pe altii, batand din usa-n usa.

In timpul incendiului, o mama a doi copii ce a ramas blocata la etajul 24 al cladirii a surprins imagini din interiorul blocului. Rania Ibrham, in varsta de 30 de ani, se afla in apartamentul ei atunci cand blocul a fost cuprins de flacari. Femeia nu ar fi reusit sa iasa din locuinta, insa a filmat incercarea de a parasi cladirea. Femeia a deschis usa si a filmat holul cladirii, care era plin de un fum dens. Se poate auzi cum femeia striga dupa ajutor, in timp ce incearca sa iasa din cladire.

"Toata cladirea a luat foc, iar noi suntem la etajele superioare. Cum o sa iesim?", se aude Rania.

Femeia, mama a doi copii, in varsta de trei si cinci ani, nu au mai fost vazuti in urma transmisiei pe Facebook Live.

"Sotul ei era in Egipt, insa s-a intors de indata ce a auzit ce s-a intamplat. Rania a ajuns un etaj mai jos, la etajul 23, la apartamentul unui alt prieten, insa Rania, copiii ei si prietenul meu sunt dati disparuti", a relatat un amic al femeii, potrivit libertatea.ro.

Si alti locatari ai cladirii au trait clipe de groaza in infernul declansat. Zeci de oameni implorau ajutor. Pentru a-si salva copilul, o mama a decis sa il arunce de la balcon. Gestul disperat al femeii a fost vazut de un martor aflat la fata locului.

"O femeie a aparut la ferastra gesticuland. Din ce spunea, am inteles ca urma sa isi arunce copilul. Ne-a rugat sa ii prindem copilul, care era invelit intr-o paturica. A cazut de la etajul 9 sau 10, iar un barbat a alergat si l-a prins, in mod miraculos."

"A fost infiorator, oameni care sareau de la etaj. Un barbat si-a aruncat doi dintre copii. Am vazut cu ochii nostri, prieteni, rude. Imi pare asa de rau".

Printre martori se aflau si romani. Acestia au privit neputinciosi scenele de goaza: "Nu mai pot iesi de acolo, ma. Iti dai sema ca pe scari e teroare. Uite cum sta disperatul, in genunchi, la geam. Mama, cum cade. Uite, ma, cum tipa astia."

Emmanuel, un martor aflat la fata locului a facut declaratii cutremuratoare: "Am vazut oameni la ferestre care implorau dupa ajutor, fluturau lanterne si ce mai aveau, acum stim ca toti oamenii aia sunt morti."

Primarul Londrei a anuntat ca operatiunea de salvare a devenit una de recuperare. Pompierii au verificat aproape toata cladirea, fara a gasi supravietuitori. Exista temeri ca niciun locatar de la ultimele trei etaje nu a supravietuit.

Sursa foto: independent.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea