Social

Declararea CNP-ului la recensamant nu este obligatorie

Cetatenii care refuza sa-si declare codul numeric personal (CNP) la recensamant nu vor risca nicio sanctiune . Recenzorii pot inregistra datele si fara codul unic format din 13 cifre, din carti" title=" carti" title="cartea">cartea ">Cartea de Identitate.

Romanii nu sunt obligati sa-si spuna codul numeric personal la recensamant, daca nu vor sa o faca, dintr-un motiv sau altul, a anuntat Vladimir Alexandrescu, purtatorul de cuvant al Institutului National de Statistica (INS).

“Oricine poate si va fi recenzat chiar si in absenta acestui CNP, iar cei care refuza sa-l divulge recenzorului nu risca absolut nicio sanctiune", a declarat Alexandrescu.

Precizarea sa vine pentru a infirma zvonurile conform carora cei care refuza sa-si divulge Codul Numeric Personal la recensamant vor fi amendati.

Purtatorul de cuvant al INS a declarat ca, pana acum, nu s-a dat nicio amenda, iar oamenii au fost in general receptivi si au raspuns la intrebari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea