Social

#romania #decizie #bulgaria #aderare #schengen #spatiul schengen # aderare la spatiul schengen

Decizia privind aderarea Romaniei si Bulgariei, amanata pentru o data neprecizata

Decizia privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen a fost amanata pentru o data neprecizata, dupa ce joi presedintia poloneza a UE nu a supus la vot acest subiect in cadrul Consiliului Justitie si Afaceri Europene.

Prin aceasta amanare , presedintia poloneza a UE a evitat practic un vot negativ, in conditiile in care Olanda si Finlanda anuntasera ca se opun aderarii Romaniei.

"Doua state membre au facut imposibila adoptarea unei decizii privind extinderea Schengen . Acest lucru ne duce la o concluzie trista in privinta increderii reciproce intre statele membre", a declarat Jerzy Miller, ministrul polonez de Interne, joi, la Bruxelles, citat de Mediafax, adaugand ca promisiunea facuta Romaniei si Bulgariei a fost incalcata.

Invitat joi seara la B1 TV, presedintele Traian Basescu a declarat ca amanzarea deciziei privind aderarea tarii noastre la Schengen "este un esec" pe care si-l asuma in calitate de sef al statului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea