Social

#conditii penitenciare #decizie CEDO #despagubiri morale #penitenciare #cedo

Decizia CEDO: Romania trebuie sa rezolve conditiile din penitenciare in 6 luni

CEDO (Curtea Europeana pentru Drepturile Omului) a declarat ca penitenciarele din Romania contravin Conventiei Europene pentru Drepturile Omului. CEDO a analiza conditiile din penitenciarele din Romania dupa ce mai multi reclamanti s-au plans de supraaglomerarea din celule si conditiile inumane in care detinutii sunt tinuti in celule. In plus, Romania este obligata sa plateasca 16.000 de euro pagube morale reclamantilor.

CEDO a decis astazi ca Romania are sase luni pentru a stabili un calendar de rezolvare a conditiilor improprii din penitenciare.

Institutia a decis, cu unanimitate de voturi, ca Romania a incalcat Articolul 3 din Conventia Europeana pentru Drepturile Omului, care interzice tratamentele inumane sau degradante.

Mai mult, CEDO obliga Romania sa plateasca, in total, 16.000 de euro despagubiri morale si 1.850 de euro cheltuieli de judecata, dupa ce instanta europeana a fost sesizata de Daniel Arpad Rezmives, Laviniu Mosmonea, Marius Mavroian si Iosif Gazsi in legatura cu conditiile din inchisorile din Romania. Acestia au reclamat la CEDO supraaglomerarea din celule, insuficienta instalatiilor sanitare si de lipsa de igiena, calitatea scazuta a hranei, dar si prezenta de sobolani si insecte in celule.

Sursa foto: ziarharghita.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea