Social

#internet #copil #control #ziua sigurantei pe internet

De Ziua Sigurantei pe Internet: concurs de proiecte intre viata reala si viata virtuala

Cu ocazia Zilei Sigurantei pe Internet va fi organizat un concurs de proiecte multimedia la care se pot inscrie elevi si studentii sub coordonarea unui adult. Proiectele vor ilustra legaturile dintre viata reala si cea virtuala, cat si implicatiile pe care experientele online le pot avea asupra activitatii in viata de zi cu zi a acestora.
 

Cine poate intra in competitie?
 

In competitie pot intra scoli, cluburi de tineret, cat si copiilor in mod individual, data limita de transmitere a proiectelor fiind 26 ianuarie.
 

Inscriere si premii
 

Echipele castigatoare ale concursului vor fi premiate in cadrul unei festivitati organizate pe data de 8 februarie in Bucuresti. Regulamentul complet poate fi consultat la adresa //sid2011/ . La aceeasi adresa, echipele participante isi pot inscrie in concurs lucrarile.

Evenimentele organizate cu ocazia Zilei Sigurantei pe Internet au ca scop promovarea utilizarii intr-un mod mai sigur si responsabil a tehnologiei online si a telefoanelor mobile, mai ales de catre copii si adolescenti, precum si constientizarea si educarea acestora asupra pericolelor navigarii nesupravegheate pe Internet.
 

2011
 

Pe data de 8 februarie se sarbatoreste la nivel european Ziua Sigurantei pe Internet 2011, eveniment desfasurat anual in peste 50 de tari sub egida retelei europene INSAFE - European Internet Network, in cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene.

In Romania evenimentul va fi organizat de consortiul Sigur.info , coordonat de Romania, in parteneriat cu Positive Media si Focus - Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual.

Romania a participat pentru prima data la acest eveniment in urma cu trei ani, castigand locul intai la concursul european “Ziua Sigurantei pe Internet 2008” categoria 5 -10 ani, cu proiectul “I'm just a Kid”, realizat de o clasa de 18 copii de la Colegiul Gimnazial "Zaharia Boiu" din Sighsoara.
 

Ce spun statisticile?
 

Date recente privind in Romania au fost dezvaluite cu ocazia lansarii studiului Eu Kids Online II, realizat la initiativa Comisiei Europene in 23 de tari europene.

Alaturi de copiii din Danemarca, Estonia si Suedia, copiii romani declara in proportie de 21% ca au fost suparati sau deranjati ca urmare a navigarii necontrolate pe Internet.

Copiii romani inregistreaza printre cele mai mari procente la hartuire atat pe Internet, cat si in afara Internetului (42% declara ca au fost jigniti/ suparati de cineva in ultimele 12 luni, online si/ sau offline, 14% declara ca acest lucru s-a intamplat pe Internet).
 

Gradul de implicare al parintilor
 

Parintii romani au o perceptie scazuta a experientelor neplacute ale copiilor lor pe Internet. In timp ce 21% dintre copii declara ca au fost suparati de ceva pe Internet, doar 7% dintre parinti cunosc acest lucru, diferenta intre perceptia parintilor si ce declara copiii fiind una dintre cele mai mari la nivel european.


Citeste stirea in intregime pe Imparte.ro - Donatii online.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea