Social

#energie fotonica #5 minute #calatorie pe marte #marte

De la Pamant la Marte! Calatoria care poate dura doar 5 minute

O calatorie de la Pamant catre Marte poate dura doar cinci minute. Pare un scenariu desprins din filmele SF insa acest lucru este posibil in viitorul nu foarte indepartat, potrivit oamenilor de stiinta.

Espen Gaarder Haug, un profesor din Norvegia, a sustinut in lucrarea sa din jurnalul Acta Astronautica faptul ca rachetele cu fotoni pot atinge 99,999% din viteza luminii, care este aproximativ 300.000 km/s, relateaza Science Alert, arata Descopera.ro.

In lucrare se mentioneaza insa ca omenirea este departe de aceasta tehnologie, s-ar putea construi o nava spatiala care atinge aceasta viteza, candva in viitor, cand tehnologia va fi fezabila.

Profesorul sustine ca matematica in fizica contemporana nu este prea diferita de matematica din domeniul economic studiat de el. Aceasta formare profesionala i-a oferit lui Haug o perspectiva neconventionala asupra predictiilor sale cu privire la rachetele cu fotoni. In plus, o racheta spatiala realizata din fotoni poate face realizabila calatoria in afara Sistemului Solar.

Studiul se bazeaza pe promisiunea ca se poate folosi orice combustibil in conditiile in care poate fi convertit in energie fotonica, dar este nevoie de un accelerator de particule mai puternic decat Large Hadron Collider (LHC) de la CERN, scrie realitatea.net.

Desi ideea pare totusi improbabila, propunerea se incadreaza in limitele legilor cunoscute ale fizicii.

Sursa foto: hotelroomsearch.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea