Social

De la ianuarie 2007, romanii nu vor mai fi controlati la iesirea din tara

Politia de Frontiera nu va mai controla, incepand de la 1 ianuarie 2007, cetatenii care calatoresc catre statele membre ale Uniunii Europene decat la intrarea in tara, a informat, marti, Ministerul Administratiei si Internelor (MAI).

Potrivit MAI, ministrul Administratiei si Internelor , Vasile Blaga a anuntat ca incepand din data de 1 ianuarie 2007, ora 0,00, Politia de Frontiera nu va mai controla cetatenii decat la intrarea in tara, la venirea dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene si va renunta la controlul la iesire, pentru cetatenii care calatoresc catre statele membre.

Ministrul Vasile Blaga a aratat ca, practic, de la inceputul anului viitor, cetatenii romani care doresc sa treaca frontiera spre Ungaria sau Bulgaria vor fi supusi unui singur control, la intrarea in aceste tari.

Ministrul Administratiei si Internelor a dispus, marti, conducerii Politiei de Frontiera, sa demareze din timp demersurile privind colaborarea cu politiile de frontiera din Ungaria si Bulgaria, pentru a crea posibilitatea introducerii controlului pe un singur sens, chiar din momentul aderarii.

Ministrul Vasile Blaga a aratat ca aderarea la Uniunea Europeana va duce, totodata, la eliminarea conditiilor prevazute in prezent pentru calatoriile in strainatate, respectiv obligativitatea detinerii si prezentarii la frontiera a unor sume de bani, care sa acopere costurile intretinerii.

De la 1 ianuarie 2007, cetatenii romani vor calatori in strainatate doar cu pasaportul si, in viitorul apropiat, doar cu cartea de identitate, a mai spus Vasile Blaga.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea