Social

#se schimba vremea #ploi romania #prognoza meteo #vremea

De la 30 de grade la lapovita! Vremea se schimba radical!

Daca saptamana trecuta, in Romania s-au inregistrat temperaturi cu 10 grade Celsius mai mari decat este normal in aceasta perioada, pana la sfarsitul acestei saptamani, valorile termice vor fi sub normalul lunii septembrie!

Luni, in nord, centru si vest va avea loc o scadere accentuata a temperaturilor. Aici cerul va fi partial noros. In restul tarii, vremea va continua sa fie mai calda decat in mod normal, cerul va fi senin, iar vantul va avea intensificari doar pe creste.

Marti, insa, in nordul si nord-estul tarii, precum si-n zonele montane si submontane, vor fi averse si descarcari electrice, valorile termice vor scadea, dar vor fi in normalul perioadei. In restul tarii, vremea va fi frumoasa.

Miercuri vremea va fi in general instabila. Mai ales dupa-amiaza, cerul va avea innorari temporar accentuate si, in majoritatea zonelor, vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Vor fi conditii de grindina, iar cantitatile de apa vor fi local mai insemnate, cu probabilitate mai mare in jumatatea estica a tarii.

Temperaturile maxime, in scadere fata de marti in vestul si nord-vestul teritoriului, se vor incadra intre 19 grade in Dealurile de Vest si 30 de grade in Baragan si Podisul Dobrogei. In regiunile intracarpatice, vremea se va raci astfel ca maximele se vor situa in jurul celor specifice acestei perioade din an.  In sud, soarele predomina. 

Joi se raceste: o sa avem de la 14 la 22 de grade, valori scazute pentru septembrie. Ploi pe suprafete mari vor fi in vest, centru si nord, ploi locale in rest. Pe crestele Carpatilor, la peste 1800 m, vine lapovita.


Mai multe detalii despre vreme gasesti pe vremea.acasa.ro. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea