Social

#duminica #ora de vara #trecerea la ora de vara #trecere la ora de vara

De duminica, Romania trece la ora de vara

Ziua de duminica va avea doar 23 de ore, din cauza trecerii la fusul orar de vara al Europei Orientale. Ceasurile tuturor romanilor vor fi date inainte cu o ora, conform conventiei adoptate in tara noastra prima oara in 1979.

Astfel, diferenta dintre fusul orar al Romaniei si Timpul Universal(GMT) va fi de trei ore. Masura a fost adoptata pentru a beneficia cat mai mult timp in cursul unei zile de lumina naturala. Cu toate acestea, trecerea la fusul orar de vara vine cu riscuri pentru organismul uman.

Cele mai afectate persoane sunt acelea care obisnuiesc sa se trezeasca in zorii zilei, ceasul biologic acceptand cu greu modificarea fusului orar. In Australia se inregistreaza cel mai mare numar de sinucideri in randul barbatilor in prima saptamana de la trecerea la noul fus orar. In acelasi interval de timp, riscul de infarct creste cu 10% in randul persoanelor cu afectiuni cardiace. In 1916, Germania a fost prima tara care a adoptat trecerea la ora de vara.

Sursa foto: cosmostv.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea