Social

#reciclare

De ce si cum sa reciclam?

Ce-ar fi daca ai sti ca poti face ceva in fiecare zi, care este gratuit, usor de facut si care creeaza locuri de munca, economisind in acelasi timp bani, energie si apa? Nu stii despre ce este vorba? Este vorba despre un singur lucru: Reciclare! Exista mai multe motive pentru care ar trebui sa reciclam cu totii, de fiecare data cand avem ocazia. De asemenea, trebuie sa stim cum sa reciclam si ce elemente ne vor ajuta in acest sens.

1. Reciclarea tine gunoiul departe de groapa de gunoi

Potrivit specialistilor, putem in prezent sa pastram intre 35% - 50% din gunoiul nostru departe de gropile de gunoi si incineratoare prin reciclare si compostare. Este un inceput bun, dar exista inca mult loc de imbunatatire. Este important sa pastram cat mai mult material in afara depozitului de gunoi, deoarece toate articolele pe care le producem sunt fabricate din resurse valoroase si limitate. Vrem sa pastram aceste resurse deja folosite astfel incat sa fie perfecte pentru o utilizare viitoare. Reciclarea are ca prim pas selectarea colectiva, care se va aface cu ajutorul unor cosuri speciale. Ele sunt disponibile in toate formele si materialele, perfecte pentru orice locatie interioara sau exterioara. Putem avea, de exemplu, pentru o corporatie cu pretentii, cosuri gunoi inox. Pentru o scoala, putem alege cosuri de gunoi colorate, din plastic, astfel incat sa ii faca pe copii sa iubeasca procesul de colectare selectiva si, ulterior, sa sustina reciclarea. Un numar mare de cosuri gunoi colectare selectiva sunt disponibile si online, la magazinul sanito.ro.

2. Reciclarea ne reduce nevoia de noi materii prime

Extragerea materiilor prime din mediu este costisitoare. De asemenea, consuma multa apa si energie. Cand reciclam, extragem mai putin, ceea ce conserva multe dintre resursele noastre naturale pretioase si limitate, inclusiv copaci, apa, petrol si metale. Cu cat reciclam mai mult, cu atat ne protejam mai mult resursele! Daca locuim la bloc si nu avem spatiu pentru cosurile interioare, putem sa folosim pubele si europubele ce sunt puse la dispozitia cetatenilor, intr-o mare parte din orase. Cei de la case, pot sa aiba astfel de recipiente, de dimensiuni mai reduse, in curtea proprie.

 3. Reciclarea economiseste energie

Reciclarea economiseste multa energie. In fiecare an, s-ar putea economisii aceeasi cantitate de energie necesara pentru a alimenta cateva milioane de case pentru un an intreg.

4. Reciclarea creeaza locuri de munca

Activitatile de reciclare si reutilizare ofera locuri de munca. Alegerea reciclarii nu este numai buna pentru mediu, este buna si pentru economie.

5. Reciclarea reduce poluarea

Procesul de extragere a materiilor prime poate produce multa poluare. Pentru ca mai multa reciclare inseamna mai putina extractie, inseamna si mai putina poluare. Si mai bine, atunci cand reciclam mai mult, trimitem mai putin material la gropile de gunoi. Materialul care se descompune in gropile de gunoi emite adesea metan, un gaz cu efect de sera de 30 de ori mai puternic decat dioxidul de carbon, asa ca cu cat este mai putin, cu atat mai bine!

Cum poti recicla corect?

Este important sa reciclezi corect! Articolele care nu sunt bune pentru reciclare pot deteriora masinile de sortare, provocand intarzieri costisitoare. De asemenea, atunci cand materialele gresite sunt amestecate cu cele potrivite, se reduce valoarea altor materiale reciclabile care au fost sortate corect.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea